Circulair en modulair bouwen

Circulair bouwen betekent dat alle grondstoffen die we voor Hubbelonderdelen gebruiken éénmalig aanspreken en daarna keer op keer blijven gebruiken. Om dat proces te kunnen controleren is eigenaarschap van de elementen essentieel. Zodra een Hubbel niet meer nodig is, kopen we alle onderdelen terug van de eigenaar voor 30% van het aankoopbedrag.

Als voorbeeld dient daarvoor de wereld van het openbaar vervoer. Concessies worden meestal voor tien jaar gegeven. Een vervoersmaatschappij zet een Hubbel neer op een bepaalde locatie voor een periode van tien jaar. Na die periode is de Hubbel niet meer nodig als de concessie aan een ander vervoersbedrijf gegeven wordt. Wij kopen dan de Hubbel terug voor 30% van het aankoopbedrag. Het gebouw wordt met beleid gedemonteerd en alle onderdelen gaan terug naar het Hubbel Pakhuis. Daar worden zij gebruikt voor een nieuwe Hubbel, op een nieuwe locatie met nieuwe functies.

Belangrijke duurzame doelen halen

Hubbelonderdelen hoeven door continue hergebruik niet opnieuw gefabriceerd te worden. Dat scheelt veel CO2-uitstoot. Ten tweede gaan we de uitputting van grondstoffen tegen. Als een gebouw op de ouderwetse manier gesloopt wordt, gaan de onderdelen naar de verbrandingsoven. Wanneer grondstoffen verbrand zijn, zijn ze voorgoed verdwenen. Met de Hubbel voldoen wij aan de strategische doelstellingen van Nederland Circulair in 2050.

Is op deze manier bouwen duur?

Circulair bouwen wordt vaak als kostbaar gezien. Maar het is een investering die zich op de lange termijn terugverdiend. En niet alleen financieel want we geloven ook in het belang om kwalitatief hoogwaardige grondstoffen te gebruiken die voorkomen dat we afval blijven produceren.

Wat is modulair bouwen?

Met modulair bouwen bedoelen we dat we met gestandaardiseerde demontabele onderdelen werken. Samen maken deze onderdelen één gebouw. Dat noemen we ook wel elementenbouw. In tegenstelling tot containerbouw. Bij de Hubbel is het voordeel dat vorm en grootte niet uitmaakt. Een ander voordeel is dat het gebouw eenvoudig kan worden gedemonteerd en op een andere plek weer opnieuw opgebouwd kan worden. Opgeknapt in nieuwstaat. Of met innovatieve toevoegingen.

Circulair en modulair bouwen met de Hubbel

De Hubbel is de oplossing voor circulair en modulair bouwen op elementenniveau. We zijn daarin een voorloper. We kunnen iedere Hubbel in detail vormgeven, bijvoorbeeld in de huisstijl van een bedrijf of aanpassen aan de context. Daarmee is de Hubbel een uniek en duurzaam visitekaartje voor een organisatie of bedrijf dat graag zijn strategische klimaatdoelen wil behalen. Een organisatie die het belangrijk vindt om geen footprint achter te laten. Neem voor meer informatie contact met ons op. We geven graag antwoord op al je vragen.